Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
RyhoveICFEurotuinDosschemillsVacatureDe Zwarte DoosVeGHOFlanders SynergyAssumaxT-GroepRyhoveAssumaxAB MauriInvertoRace Productions - Ridley BikesAVS Tidi SolutionsVacatureJob & CoDe Buck TravelInduverDBM BelgiumBW BouchoutRelax Wellness CentrumBoerenbond,ThuishulpAtlantisKluwerVlerick SchoolVOV Lerend netwerkCentrum voor OndernemenVokaStadsbestuur LommelSERV Stichting Innovatie & ArbeidX-straPartena Ziekenfonds en PartnersStaterPort of GhentINGUnizoAscentoStad GentAdebaSD WorxInnovatiecentrumCreaxAuxifinaAGXESFInventis4Instance Hemkes ConsultancyErgoteamUniversal CommunicationSERR Gent Rondom GentPeers2PeersKrefimaOpen bedrijvendagREFIBOSocrefosCocom groupBNP ParibasBelfiusOdthGeers OffsetSEBECO INNOVATIEFVan RoeyLuminusInterpassSoficoDezign CrewBelgacomIBBTPolarisation groupCommunicatielabTeituMy Kingdom For a HorseQ-ListBerenschotVokshaardISSMatexi GroupFlanders DCAZ Sint-BlasiusBIVVDe JaegerAttentiaAttentBelrom Furniture- FrentlifeUgentSVKbaogroup

Zelfroosteren

Tegelijk voldoen aan klanteneisen en de wensen van kenniswerkers is complex. Personeelsplanning wordt doorgaans zonder inspraak top-down gevoerd. Dat is noch voor de werknemer, noch voor de werkgever optimaal. Via zelfroosteren worden variabele werklast en individuele wensen van medewerkers op elkaar afgestemd. Kenniswerkers krijgen meer vat op hun werkuren, een betere werk-privébalans én meer plezier in wat ze doen. De werkgever wint aan flexibiliteit en productiviteit. Vrijheid om van dienst te wisselen, rekening houden met wensen voor individuele roosters of medewerkers zelf hun uurrooster laten bepalen, zijn voorbeelden van zelfroosteren.

Meer lezen over zelfroosteren? Lees dan het interview met Stefaan Blomme over zelfroostering, een zege of een straf.