Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
INGAssumaxBoerenbond,ThuishulpOdthPolarisation groupKluwerInduverInvertoOpen bedrijvendagCreaxPort of GhentLuminusESFAssumaxREFIBOBelfiusAtlantisDBM BelgiumAuxifinaX-straRyhoveKrefimaVokshaardSocrefosBelgacomSoficoCentrum voor OndernemenSEBECO INNOVATIEFVan RoeyICFRace Productions - Ridley BikesCocom groupInterpassEurotuin4InstanceCommunicatielabAscentoRelax Wellness CentrumAGXBerenschotT-GroepAZ Sint-BlasiusDe Buck Travel Hemkes Consultancy Tidi SolutionsMatexi GroupbaogroupTeituPartena Ziekenfonds en PartnersPeers2PeersInnovatiecentrumMy Kingdom For a HorseDosschemillsAttentiaSERV Stichting Innovatie & ArbeidAttentISSSVKUniversal CommunicationRyhoveUgentErgoteamBIVVVacatureAdebaSD WorxSERR Gent Rondom GentFlanders SynergyJob & CoDezign CrewBW BouchoutStad GentVokaVeGHOAB MauriBNP ParibasDe JaegerVOV Lerend netwerkUnizoInventisVacatureBelrom Furniture- FrentlifeIBBTQ-ListFlanders DCDe Zwarte DoosGeers OffsetAVSStaterVlerick SchoolStadsbestuur Lommel

Zelfroosteren

Tegelijk voldoen aan klanteneisen en de wensen van kenniswerkers is complex. Personeelsplanning wordt doorgaans zonder inspraak top-down gevoerd. Dat is noch voor de werknemer, noch voor de werkgever optimaal. Via zelfroosteren worden variabele werklast en individuele wensen van medewerkers op elkaar afgestemd. Kenniswerkers krijgen meer vat op hun werkuren, een betere werk-privébalans én meer plezier in wat ze doen. De werkgever wint aan flexibiliteit en productiviteit. Vrijheid om van dienst te wisselen, rekening houden met wensen voor individuele roosters of medewerkers zelf hun uurrooster laten bepalen, zijn voorbeelden van zelfroosteren.

Meer lezen over zelfroosteren? Lees dan het interview met Stefaan Blomme over zelfroostering, een zege of een straf.