Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
RyhoveCentrum voor OndernemenAttentCocom groupVOV Lerend netwerkUnizoSERV Stichting Innovatie & ArbeidAssumaxSocrefosDezign CrewAttentiaIBBTAZ Sint-BlasiusSoficoBelrom Furniture- FrentlifeBelfiusPeers2PeersSVKAVSEurotuinICFMy Kingdom For a HorseLuminusCommunicatielabBW BouchoutAssumaxMatexi GroupAGXInterpassInventisStad GentStadsbestuur LommelRyhoveVacatureVokshaardBerenschotRace Productions - Ridley BikesGeers OffsetUniversal CommunicationINGBNP ParibasInduverStaterOdthX-straUgentFlanders DCTeitu Tidi SolutionsAscentoISSDe Buck TravelESFBIVVQ-ListBelgacomPort of GhentInnovatiecentrumSEBECO INNOVATIEFBoerenbond,ThuishulpSD WorxDosschemillsVan RoeyAtlantisFlanders SynergyKrefimaCreaxVokaJob & CoAB MauriSERR Gent Rondom GentAdebaT-GroepAuxifina Hemkes ConsultancyOpen bedrijvendagErgoteamVacaturePartena Ziekenfonds en PartnersVeGHOREFIBOInvertoVlerick SchoolRelax Wellness CentrumKluwerDe JaegerPolarisation groupDe Zwarte Doosbaogroup4InstanceDBM Belgium

Zelfroosteren

Tegelijk voldoen aan klanteneisen en de wensen van kenniswerkers is complex. Personeelsplanning wordt doorgaans zonder inspraak top-down gevoerd. Dat is noch voor de werknemer, noch voor de werkgever optimaal. Via zelfroosteren worden variabele werklast en individuele wensen van medewerkers op elkaar afgestemd. Kenniswerkers krijgen meer vat op hun werkuren, een betere werk-privébalans én meer plezier in wat ze doen. De werkgever wint aan flexibiliteit en productiviteit. Vrijheid om van dienst te wisselen, rekening houden met wensen voor individuele roosters of medewerkers zelf hun uurrooster laten bepalen, zijn voorbeelden van zelfroosteren.

Meer lezen over zelfroosteren? Lees dan het interview met Stefaan Blomme over zelfroostering, een zege of een straf.